Nieuws

  Bezoek onze interoperabiliteitsdemo op de Zorg & ICT

  Jaren wordt er gesproken over zorgcommunicatie en integratie. Tijdens de Zorg & ICT staan wij u graag te woord en presenteren wij onze nieuwste oplossingen op het gebied van zorgcommunicatie en innovatie. Dit doen wij middels een interactieve interoperabiliteitsdemo. Deze demo laat zien hoe effectieve communicatie binnen de zorg bijdraagt aan het zorgproces, voor zowel de patiënt als de zorgprofessional.

  Tijdens deze demo vertellen wij het verhaal van de meneer Willems. Door een val van de trap wordt hij naar het ziekenhuis vervoert, daar wordt hij gebracht naar de IC en komt hij terecht op de verpleegafdeling. Hierna revalideert hij in een verzorgingstehuis. Na enkele weken keert hij huiswaarts met een ‘thuismeetset”.

  Benieuwd hoe wij deze systemen verbinden?

  • xdsConnect – elke zorgorganisatie zijn eigen uitwisselplatform gebaseerd op internationale standaarden. Via onze unieke HUB kunnen wij deze koppelen aan bestaande XDS regio’s.
  • Blue Prism – minder handmatige processen door de inzet van een virtuele robot.
  • IQ Messenger – Door IQ Messenger in te zetten wordt “alarmmoeheid” voorkomen bij uw zorgpersoneel. IQ Messenger routeert de alarmberichten via een automatisch alarmproces.
  • SmartLinx van CapsuleTech – De medische apparatuur die de vitale waarden meet binnen een Intensive Care unit worden door gebruik te maken van SmartLinx verstuurd naar andere systemen binnen het ziekenhuis (EPD, PDMS).
  • Cloverleaf – Dé communicatie server binnen de Zorg. Met ondersteuning van veelvoorkomende standaarden zoals HL7 (versie 2, 3 & FHIR), DICOM & Edifact.
  • ZorgMail – landelijke berichtendienst met 13.000 instellingen en meer dan 100.000 deelnemers, voor zowel gestructureerde communicatie als ook veilige e-mail.
  • eHealthConnect – Verbind allerlei thuismeet applicaties waardoor het ziekenhuis de patiënt thuis verder (veilig) kan monitoren.

   

  Wij zien u graag op stand 11.D070. Registreer hier voor gratis toegang.

  Nieuws

  De Regioviewer, een succes

  De Regioviewer, een xdsConnect oplossing, is een initiatief van Stichting Regionaal Zorgvenster. Deze online applicatie geeft artsen in zorginstellingen, apothekers, huisartsen en waarnemend huisartsen op de huisartsenposten in de regio’s DWO/NWN onder strikte voorwaarden inzage in de medische gegevens van patiënten met wie zij een behandelrelatie hebben.

  De gegevens die gedeeld worden zijn onder andere laboratoriumresultaten, beeldvormende onderzoeken en specialistenbrieven. Het Reinier de Graaf ziekenhuis is het eerste ziekenhuis binnen de regio die deze informatie deelt.

  Een jaar ná livegang delen drie betrokkenen hun verhaal over de Regioviewer. Lees hier (pdf download) het interview met drie betrokkenen in de ICT/Zorg van Maart 2017.

  Nieuws

  Cloverleaf Release 6.2, FHIR, Beheer en Roadshow

  Er is een nieuwe versie van Cloverleaf beschikbaar. De nieuwe Cloverleaf versie 6.2 is nog beter in staat om de interoperabiliteit oplossingen en integratievraagstukken van vandaag en morgen te realiseren. Ook de FHIR mogelijkheden worden steeds uitgebreider en ondersteunt Cloverleaf het uitwisselen van FHIR JSON objecten door middel van REST-base web services.

  Naast de nieuwe functionaliteiten en verbeteringen die de Cloverleaf 6.2 versie heeft te bieden is het voor ons ook belangrijk om onze uitgebreide service mogelijkheden onder de aandacht te brengen. Zo bieden wij u Cloverleaf in de Cloud aan, een oplossing waarmee wij uw Cloverleaf in ons eigen datacenter hosten.

  Ons datacenter voldoet aan alle beveiligingscriteria en eisen die worden gesteld bij de verwerking van data in de zorg. Met deze kennis en infrastructuur kunt u met een goed gevoel de Cloud in met uw Cloverleaf server. Ook bieden wij het OS beheer van uw on-premise Cloverleaf server aan waarmee wij de OS updates, upgrades en het oplossen van storingen volledig in beheer nemen. Daarnaast is er doorlopend monitoring van de security updates en directe 2e lijns ondersteuning.
  Binnenkort worden de nieuwe mogelijkheden toegelicht tijdens onze Cloverleaf roadshow.

  Agenda Cloverleaf Roadshow

  Datum: 6 maart
  Plaats: Zwolle – van der Valk
  Tijd: 10.00 – 13.00

  Datum: 7 maart
  Plaats: Hilversum – van der Valk
  Tijd: 10.00 – 13.00

  Datum: 8 maart
  Plaats: Eindhoven – van der Valk
  Tijd: 10.00 – 13.00

  Datum: 9 maart
  Plaats: Dordrecht – van der Valk
  Tijd: 10.00 – 13.00

  Nieuws

  VANAD Enovation aanwezig op het IHE Jaarcongres 2016

  Op 11 november vindt het IHE Jaarcongres 2016 plaats in het Spant! te Bussum. Het thema dit jaar is IHE Helpt!

  Naast het reguliere programma met onderwerpen die zowel interoperabiliteit raken als privacy en security omtrent het uitwisselen van data is er ook een informatiemarkt.

  Graag vertellen wij u hoe IHE ons helpt en hoe wij met IHE uw organisatie kunnen helpen. Daarnaast presenteren wij hier onze xdsConnect HUB. Met de xdsConnect HUB is het technisch mogelijk om als XDS gebruiker aan te sluiten op meerdere XDS infrastructuren met slechts één verbinding. Ongeacht of u een regio vertegenwoordigd of een zorginstelling met een eigen individuele XDS infrastructuur.

  Benieuwd naar onze oplossing? Bezoek onze stand op 11 november of neem contact op via de website.

   

  Datum: 11 november 2016
  Plaats: Spant! te Bussum
  Tijd: 08.00 – 18.00 uur

  Klik hier voor meer informatie en het programma.

   

  Nieuws

  VANAD Enovation en De ZorgInfoStraat starten samenwerking

  Krachtige samenwerking voor slimme procesoptimalisatie in de zorg

  VANAD Enovation en De ZorgInfoStraat zijn onlangs een samenwerking gestart. Gezamenlijk bieden zij zorgorganisaties een complete oplossing voor het efficiënter inrichten en automatiseren van (zorg)administratieve processen met behulp van robotic process automation software.

  Jeroen van Rijswijk, CEO van VANAD Enovation: “Robotic process automation is een relatief nieuwe vorm van systeemintegratie die we hebben toegevoegd aan ons portfolio en waar we hoge verwachtingen van hebben. Hoewel er ook binnen de gezondheidszorg al veel geautomatiseerd is, zien we op zorgadministratieve afdelingen nog veel processen waar met automatisering efficiëntie te behalen is. Desondanks worden deze processen vaak niet geautomatiseerd omdat ze niet primair zijn en automatiseren tijdrovend is. Robotic process automation kan door zijn eenvoud en lage kosten uitkomst bieden.

  We zijn erg blij met de samenwerking met De ZorgInfoStraat. De ZorgInfoStraat biedt ons veel kennis en expertise op het gebied van administratieprocessen in zorgorganisaties. Samen met De ZorgInfoStraat kunnen we zorgorganisaties adviseren over en helpen bij de inrichting van robotic process automation, van procesanalyse tot en met ingebruikname.“

  Sylvia Verhoef, directeur van De ZorgInfoStraat, laat weten net zo enthousiast te zijn over de samenwerking. “Dagelijks zie ik mogelijkheden voor de software robot die zich als een gebruiker gedraagt. Eenvoudig werk wordt nu gedaan door medewerkers of inhuurkrachten die meer in hun mars hebben en voor wie interessanter werk wacht, maar daarvoor blijft te weinig tijd over. Wij overzien de zorgadministratieve processen en kunnen zorginstellingen goed adviseren over het optimaal inzetten van RPA.

  Essentieel is dan onze procesanalyse en specificatie voor de software robot, waarna de deskundigen van VANAD Enovation kunnen bouwen. Zij zijn met hun technische kennis bij uitstek de partij om een en ander met de ICT afdeling in de zorginstelling te realiseren. Het resultaatgerichte projectmanagement van De ZorgInfoStraat zorgt voor een vlotte invoering waarbij wij nauw betrokken zijn bij de administratief medewerkers en managers in de instelling. Samen met VANAD Enovation zorgen wij voor de totale benodigde inzet om de robot snel, goed en maximaal in te zetten.”

  Over VANAD Enovation
  VANAD Enovation verbindt al meer dan 30 jaar mensen, systemen en organisaties in de zorg. Dagelijks beschikken meer dan 12.000 zorgorganisaties over de juiste medische gegevens door gebruik te maken van haar producten en diensten. VANAD Enovation onderscheidt zich door het leveren van een compleet productportfolio, met specialistische kennis voor het koppelen van informatiesystemen en (medische) apparaten en het veilig uitwisselen van medische data. Meer informatie over VANAD Enovation is te vinden op www.vanadenovation.nl.

  Over De ZorgInfoStraat
  De ZorgInfoStraat heeft zorgadministratie als specialisatie en heeft daarvoor vier productlijnen, namelijk: Opleidingen, VAK-meter/Persoonlijke ontwikkeling, De CodeerPraktijk en Dienstverlening. Veel zorginstellingen hebben al ervaren dat De ZorgInfoStraat de zorg goed kent, op de hoogte is van de ontwikkelingen in de gezondheidszorg, gericht te werk gaat en daarmee van toegevoegde waarde is. Daarbij is over alle productlijnen aandacht voor het helpen professionaliseren van de instelling. Route PPP en de VAK-meter zijn inmiddels bekende methoden. Er zijn standaard oplossingen, maar veelal wordt maatwerk geboden voor maximale effectiviteit. De ZorgInfoStraat werkt landelijk voor ziekenhuizen, GGZ instellingen, revalidatie instellingen en VVT instellingen. Meer informatie over De ZorgInfoStraat is te vinden op www.dezorginfostraat.nl.

  Nieuws

  Veilig e-mailen? ZorgMail: dé standaard in de zorg!

  Zorgorganisaties maken al vele jaren gebruik van ZorgMail. Mogelijk zelfs zonder dat men het merkt. Zo betrouwbaar en gebruiksvriendelijk werkt het. Uiteraard veilig, het gaat immers om privacygevoelige gegevens. Niemand zit te wachten op datalekken en bijbehorende hoge boetes. Waarom kijken naar andere en separate e-mailoplossingen, terwijl u de secure e-mail oplossing vaak al in huis heeft? ZorgMail is namelijk ook de verbindende schakel in de zorg voor veilig e-mailen, chatten en bestandsoverdracht tussen zorgverleners en met de patiënt.

  ZorgMail community. Veilig communiceren via de grootste community in de Nederlandse zorg.

  Aan de basis van ZorgMail staan de 13.000 aangesloten zorgorganisaties, 250 gekoppelde informatiesystemen, 40.000 mailboxen en 750 gekoppelde maildomeinen. De vele tienduizenden deelnemende zorgverleners maken ZorgMail tot dé standaard voor veilige gegevensuitwisseling in de zorg. Het grote aantal actieve deelnemers maakt ZorgMail uniek ten opzichte van alle andere bestaande oplossingen.

  Maar wat heeft u daaraan? Simpel, met ZorgMail kunt u direct met al deze collega zorgverleners informatie uitwisselen via EDI, FileTransfer, e-mail, chat en beeldbellen. Of een combinatie ervan. Hierin schuilt de kracht van ZorgMail. Voor iedere situatie heeft ZorgMail een geschikte oplossing.

  ZorgMail Secure e-mail. Ook als het gaat om veilig e-mailen met de patiënt.

  Het draait anno 2016 zeker niet meer alleen om de zorgverlener. De patiënt krijgt meer en meer regie over zijn eigen zorgproces en maakt actief onderdeel uit van de zorgketen. Patiënten (ver)binden aan de zorginstelling of praktijk is een must tegenwoordig.

  Wij merken dan ook een sterke behoefte bij onze klanten om veilig gegevens met hun patiënten en cliënten uit te wisselen. Populaire chat- en clouddiensten als WhatsApp, We Transfer en Dropbox worden hiervoor in de zorg veelvuldig gebruikt en lijken aantrekkelijk, maar zijn niet altijd even veilig. Dit zet zorgverleners door de aangescherpte wetgeving op privacy en datalekken terecht aan het denken.

  Maar hoe dan wel? Zonder dat cliënten en zorgverleners afhaken door ongemakken in het gebruik. ZorgMail Secure e-mail biedt de mogelijkheid om op uiterst gebruiksvriendelijke en veilige wijze, door gebruik te maken van encryptie en twee factor authenticatie , e-mails te versturen naar patiënten en zorgverleners buiten de ZorgMail community. De ontvanger kan hiermee niet alleen veilig het bericht ontvangen, maar ook veilig beantwoorden.

  Ervaring telt

  Visie of concept is mooi, maar er dag in dag uit voor zorgen dat zorgverleners efficiënt kunnen werken en veilig elektronisch informatie uitwisselen met ketenpartners en patiënten is nog mooier. VANAD Enovation is als maker van ZorgMail al meer dan 30 jaar de partij voor zorgcommunicatie met specialisten die beschikken over diepgaande kennis van de zorg (ICT).

  Feiten:

  • Meer dan 13.000 zorgorganisaties die ZorgMail op dagelijkse basis gebruiken
  • Meer dan 250 informatiesystemen gekoppeld
  • Meer dan 65 miljoen berichten tussen informatiesystemen per jaar
  • Meer dan 500 duizend cliëntendossiers veilig verhuisd per jaar
  • Honderdduizenden veilige e-mail berichten
  • ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd
  • Actieve participatie in IHE, HL7, OIZ, Medmij en VZVZ

  Hoe we het doen

  Niemand doet wat wij doen en op de manier waarop we het doen. Er is meer voor nodig dan een slim idee om een landelijk dekkende dienst voor veilige gegevensuitwisseling in de zorg te realiseren. Het vergt bloed, zweet en tranen. En heel, heel veel moed en ervaring bij implementaties. Wij hebben met ZorgMail bewezen dit te kunnen doen. Er komt meer bij kijken dan alleen het beheren van de dienst. ZorgMail is door de jaren heen continue doorontwikkeld. Zo maakt Secure e-mail al jaren standaard onderdeel uit van ZorgMail en biedt naast maximale veiligheid ook flexibiliteit als het gaat om de keuzes die er zijn om veilig te kunnen e-mailen. Als enige kan ZorgMail ook EDI berichten welke geautomatiseerd uit informatiesystemen komen afleveren als leesbare veilige e-mails. Denk hierbij aan laboratoriumuitslagen en specialistenbrieven, die centraal op ZorgMail worden vertaald naar een leesbaar formaat.

  Voordelen van onze ZorgMail Secure e-mail oplossingen

  • Gratis voor 1e lijns zorgverleners met een ZorgMail abonnement
  • Goedkoopste oplossing in de markt voor 2e lijns instellingen
  • U weet met wie u communiceert, ZorgMail deelnemers zijn vooraf gescreend
  • ZorgMail Community adresboek waardoor u eenvoudig andere deelnemers kunt opzoeken
  • E-mails worden binnen de ZorgMail Community ALTIJD veilig verzonden zonder dat de gebruiker extra handelingen moet verrichten
  • E-mails naar buiten de Community verzendt u ook veilig met een simpele muisklik
  • Beschikt over uitgebreide Data Leak Preventie (DLP) software

  Neem vandaag nog contact met ons op.

  *ICT-standaarden in de zorg. Een praktisch overzicht, Nictiz (2012) en https://www.nictiz.nl/standaarden/zorgmail

  Nieuws

  VANAD Enovation op eHealthWeek in Amsterdam

  VANAD Enovation staat 8-10 juni op de #eHealthWeek in de Beurs van Berlage te Amsterdam. VANAD verzorgt samen met zes andere leveranciers de ‘eHealth Interoperability Demonstration’, waarin wordt aangetoond dat we medische informatie met elkaar kunnen delen.

  Het scenario van de demonstratie speelt zich af in de regio Delft en Rotterdam. De inbreng van VANAD is om via een zelf ontwikkelde app en met Cloverleaf een glucose meeting te registreren volgens IHE profielen. Hierna vragen wij dit document als huisarts op via de xdsConnect Viewer en laten we de uitslag samen met de historische uitslagen cumulatief zien.

  Nieuws

  Nieuwe versie poctConnect optimaliseert decentrale POCT-proces bij huisarts

  Laboratoria plaatsen steeds meer POCT-apparatuur in de eerste lijn. Met poctConnect helpen wij laboratoria hun decentrale POCT-werkprocessen te optimaliseren. poctConnect connecteert de decentraal geplaatste POCT-apparatuur op een veilige manier met de laboratorium informatiesystemen.

  Met de nieuwe 2.0 release sluit poctConnect nog beter aan op de in 2015 verschenen ‘Richtlijn Point of Care Testing (POCT) in de huisartsenzorg’ opgesteld door de NHG, NVKC, NVMM en SAN. Zo voorziet poctConnect 2.0 in het automatisch koppelen van persoonsgegevens aan de testuitslag die met de POCT-apparatuur gegenereerd wordt. Hiermee worden invoerfouten en verwisselingen van patiënten voorkomen. Ook kunnen laboratoria door de dataconnectiviteit tussen huisartsen-, ziekenhuis- en laboratoriumsystemen voortdurend de kwaliteit van de POCT-testen en de operators monitoren.

  Belangrijke nieuwe functionaliteit is het automatisch opstarten met meenemen van patiëntcontext uit het huisartsinformatiesysteem (HIS). Hierdoor worden de patiëntgegevens direct in poctConnect geplaatst. Dit bespaart de POCT-operator tijd en voorkomt fouten.

  Nieuws

  Van leverancier tot partner voor FysioHolland

  Joost de Wijn, Financieel Directeur FysioHolland B.V: “Nog voor mijn tijd bij FysioHolland, raakte FysioHolland in 2008 op de KNGF beurs met VANAD Comvio in gesprek over het hosten van Intramed software via VANAD Comvio. Dat resulteerde in een overeenkomst. We zijn toen van start gegaan met 8 gebruikers die snel en eenvoudig konden inloggen op de servers van VANAD Comvio. Als snel groeiende organisatie was het ideaal te kunnen opschalen en aanpassen zonder uitgebreide investeringen of lange implementatietrajecten. In januari 2011 zaten er 32 gebruikers in Intramed en 15 gebruikers in Fysio Roadmap (dit was inmiddels ook op de Comvio servers ondergebracht). De snelle groei kon door VANAD Comvio uitstekend opgepakt worden. Organisatorisch zijn de zaken vanaf dat moment ook verder gestroomlijnd, reden om van Fysio Roadmap afscheid te nemen en alleen met Intramed, via VANAD Comvio, verder te gaan. Door verdere acquisities was het aantal gebruikers eind 2015 gegroeid naar 186.

  Omdat FysioHolland als grote organisatie extra behoeftes had, die in de standaard SBC omgeving niet konden worden ingevuld, is in overleg met VANAD Comvio eind 2015 een VPS in gebruik genomen. Dit is eigenlijk precies dezelfde techniek, maar dan op een aantal virtuele servers alleen voor FysioHolland. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden om zaken nog verder naar eigen hand te zetten. Inmiddels is het aantal gebruikers gegroeid naar 221.

  Gaandeweg ons groeitraject merkten wij dat er een toenemende behoefte was ook het beheer van de computers en laptops gedeeltelijk uit te besteden, omdat dit onszelf, voor inmiddels 54 locaties, te veel tijd kostte. Sinds VANAD Comvio het prijsbeleid voor computers en laptops drastisch heeft aangepast, is het voor ons interessant geworden om daarvan gebruik te maken. Daar waar noodzakelijk, hebben wij inmiddels naar tevredenheid ook de hardware via VANAD Comvio betrokken.

  Steeds vaker vragen wij aan VANAD Comvio om met ons mee te denken. VANAD Comvio heeft enkele alternatieven aangedragen voor de levering van internet en telefonie, waar wij overigens geen gebruik van maken. In afwachting van een definitieve internetoplossing heeft VANAD Comvio tijdelijk, naar volle tevredenheid, draadloos internet voor enkele vestigingen beschikbaar gesteld. Wij hebben met VANAD Comvio afgesproken dat zij voor ons, bij kandidaat overname-praktijken, de totale ICT in kaart brengen en aanbevelingen doen. Prettig te merken dat die aanbevelingen gebaseerd zijn op het benutten van wat nog prima bruikbaar is.

  Na alle ervaringen door de jaren heen kunnen we zeggen dat VANAD Comvio gegroeid is van leverancier tot partner.”

   

  Voor meer informatie over FysioHolland, kijk op: www.fysioholland.nl

  Nieuws

  Ook mondzorg maakt efficiëntie slag met ZorgMail!

  In 2015 zijn ook de eerste tandartsen aangesloten op ZorgMail, een grote vooruitgang wat betreft efficiëntie en veiligheid, aldus Marrianne Tippens. Binnen de mondzorg bevinden zich veel verschillende soorten communicatiestromen, bijvoorbeeld het berichtenverkeer tussen de kaakchirurg en de tandarts. Voordat deze tandartsen gebruikmaakten van ZorgMail geschiedde communicatie veelal via de post, usb-sticks of onbeveiligde mail, geen ideale situatie uiteraard. Nu de eerste tandartsen gebruikmaken van ZorgMail, hopen deze tandartsen dat ook andere ‘mondzorgverleners’ snel overgaan op het gebruik van ZorgMail.

  Een tandarts maakt tijdens zijn praktijkvoering meer gebruik van verschillende communicatiestromen dan men aanvankelijk zou denken. Zo wisselt hij of zij bijvoorbeeld dagelijks berichten uit met de kaakchirurg, verstuurt hij recepten naar de apotheek en ontvangt hij verwijzingen van de huisarts en mondhygiënist. Al dit berichtenverkeer betreft patiëntgevoelige informatie en zal dus met grote zorg moeten worden verzonden. De noodzaak hiervan is ook tot deze doelgroep doorgedrongen. Bij meerdere partijen uit deze doelgroep ontstaat vraag naar het beveiligd versturen van medische gegevens. Een goede vooruitgang dus!

  Een grote toegevoegde waarde van het ZorgMail All-in abonnement blijkt voor deze doelgroep de mogelijkheid om documenten te versturen en te ontvangen. Met ZorgMail is het namelijk ook mogelijk om snel, veilig en eenvoudig grote bestanden, zoals dossiers, statistieken en röntgenfoto’s, te versturen. Iets waar veel gebruik van wordt gemaakt binnen de mondzorg.

  Het overstappen naar ZorgMail is uiteraard een grote stap voorwaarts voor deze doelgroep. VANAD Enovation hoopt met ZorgMail nog veel tandartsen en haar ketenpartners te mogen bedienen en hen zo te ondersteunen in het veilig versturen van berichten en documenten.

  Klantcase: Ziekenhuis Rivierenland Tiel communiceert met tandartsen via ZorgMail

  Sinds enkele maanden vindt er vanuit de polikliniek Mondziekten, Kaak-en aangezichtschirurgie (MKA) van het Ziekenhuis Rivierenland Tiel, veilig elektronisch berichtenverkeer via Zorgmail plaats met de tandartsen in de regio. Het Ziekenhuis Rivierenland Tiel is dit project gestart, waarbij het ziekenhuis heeft gezorgd voor de ZorgMail aansluitingen voor de tandartspraktijken.

  De MKA-polikliniek verstuurt via ZorgMail – direct vanuit hun ziekenhuisinformatiesysteem – specialistenbrieven aan tandartsen in de regio. Tandartsen ontvangen deze berichten via de ZorgMail secure e-mail oplossing die tevens gebruikt kan worden voor veilig intercollegiaal overleg. Ook verstuurt de MKA-polikliniek foto’s via ZorgMail. Inmiddels vindt deze manier van berichtuitwisseling succesvol plaats met 88 tandartsenpraktijken in de regio.

  Hierdoor vindt het uitwisselen van patiëntgevoelige informatie tussen het ziekenhuis en de tandartsen niet alleen veilig plaats, maar zorgt het ook voor een efficiënter werkproces en voor vermindering van de handelingskosten.

  Wilma Moezelaar, coördinator van de MKA-polikliniek: “Binnen ziekenhuis Rivierenland Tiel zijn wij zeer tevreden met deze digitale berichtuitwisseling”.

  VANAD Enovation ZorgMail

  Vanuit ziekenhuizen is er steeds meer de behoefte om de communicatiestroom met tandartsen te digitaliseren. Communicatie met de tandarts is via ZorgMail dan ook eenvoudig op te starten. Met ZorgMail kan men zowel de verwijzing, de specialistenbrief, als ook de röntgenfoto uitwisselen met het ziekenhuis en uiteraard ook met andere aangesloten deelnemers, zoals bijvoorbeeld huisartsen.

  Copyright VANAD Enovation 2005 - 2017